admin december 28, 2017
Tab dig i vægt

Har julen været lidt for hård ved kroppen? Så er det måske på tide at tænke over nytårsforsættet for næste år. Og det kunne måske være, at du skulle tabe dig lidt?

Hvis du går i gang allerede nu, så er der ikke noget problem at være klar til sommerens badeferie. Og det er en rigtig god idé, for så kan du vælge en fornuftige slankekur – i stedet for i sidste øjeblik at kaste dig over en af de sædvanlige mirakelkure (der sjovt nok aldrig udretter mirakler).

Opskriften på at tabe sig er i virkeligheden meget simpel. Du skal bare forbrænde flere kalorier, end du spiser.

Naturligvis er det lidt forsimplet. For der er også kalorier, der er bedre end andre. Men satser du på ovenstående, så er du godt på vej.

Og hvordan forbrænder du så flere kalorier, end du indtager? Det kan du gøre på to måder (eller evt. en kombination af begge).

Den ene mulighed er simpelthen at spise færre kalorier. Det vil sige skrue ned for alt det usunde og i stedet spise mad med færre kalorier. Det vil sige masser af grønt og fedtfattigt kød – og mindre sukker, hvidt brød, pasta osv.

Den anden mulighed er at sætte forbrændingen op. Og det gør du i praksis ved at røre dig mere. Så hvis du begynder at løbe, så vil du forbrænde flere kalorier – også når du ikke løber (da dit stofskifte sættes i vejret).

Det bedste resultat får du naturligvis, hvis du kombinerer de to ting. Gør du det, så kan du sagtens nå at smide de ønskede kilo inden sommeren – også uden at det bliver for surt for dig.